Het project

Hoe is het project ontstaan, hoe is het gegroeid?

Na het ongeval van Sierre bleef een hele gemeenschap rond de Sint-Lambertusschool achter met een grote leegte. Daaruit was het gevoel ontstaan dat we nood hadden aan een hoopvol project om diegenen die wij verloren hebben te herdenken. Het moest een gedenkteken worden voor de getroffen families, voor de school en de hele gemeenschap.

Een kleine werkgroep van de school bedacht een eenvoudig maar krachtig project:
een ster die nooit dooft.

Een gedenkteken uit Lego, opgebouwd uit een witte ster met 28 lichtjes in het midden omringd door een steeds groeiende groep van mensen die meeleven.

Het project werd voorgesteld op de gedenkviering en werd enthousiast onthaald.

Sindsdien werd er met man en macht gewerkt aan de realisatie ervan. Dankzij enorme hulp van buitenaf begonnen de puzzelstukjes en legoblokjes letterlijk op hun plaats te vallen. De plaat werd gemaakt. De legoplaten werden er op gekleefd en geverfd.
Het prototype van de ster werd gebouwd door vrijwilligers. De leerlingen van het zesde jaar hebben de uiteindelijke ster opgebouwd op het bord. De broers, zussen en kinderen van de getroffen families hebben samen het licht in de ster gebracht.

Vandaag wordt de ster al omringd door meer dan 500 figuurtjes van de getroffen families uit Heverlee en Lommel, van de families van de buschauffeurs en van de leerlingen van de school. Daarrond staan de figuurtjes van de ouders, zussen, broers en grootouders van de leerlingen van de Sint-Lambertusschool.

Maar hier stop het niet.

Wij rekenen op u om ons te helpen ons gedenkteken te doen groeien.

Sint-Lambertusschool Heverlee